Background

Specialiteiten

U vindt bij ons een keur aan specialiteiten, een aantal hiervan willen wij hier graag even onder de aandacht brengen.

Droge worst

In ons assortiment vindt u tegenwoordig droge worst van eigen productie. Deze zijn heerlijk en vers. De worst wordt eerste gefermenteerd en daarna langzaam gedroogd in onze speciale rijpkamers. Na aankoop kan de worst verder indrogen. Om dit rustig te laten verlopen bewaar je de worst in bijgeleverd zakje in de koelkast.

Bij ons in de winkel vindt u onderstaande smaken.

  • Zwarte peper
  • Venkelzaad
  • Alkmaarse spijker (licht pepertje)
  • Gedroogde lamsworst
  • Chirizo

Côte de boeuf

De Côte de boeuf is een echte specialiteit. Het vlees is afkomstig van de laatste zes ribben van het rund. Het vlees is zachter dan dat van de lende. Dit komt doordat het rund minder gespierd is en daarom is het vlees zachter. Het rijpen van het vlees duurt zes weken.

Jambón Ibérico

Alleen hammen van varkens die in hun laatste groeifase uitsluitend met eikels (bellotas) en grassen in en uit de vrije natuur zijn gevoed mogen Jambón Ibérico de Bellota worden genoemd. De Ibérico varkens worden in het voorjaar gevoed met fris gras. In de zomer krijgen ze meel van een mengsel van gerst en tarwe. En in de herfst, wanneer de eikels van de bomen vallen, krijgt de 'ham' zijn karakteristieke smaak. De varkens eten dan tot 10 kilogram eikels per dag.

Ibérico varkens worden ca. 18 maanden oud en wegen dan 160 tot 180 kilogram. Het vele bewegen en het voedsel zorgen er voor dat het vlees een nootachtige smaak krijgt en dat er vet in het spierweefsel wordt opgebouwd. Juist in het vet wordt de smaak geconcentreerd. Het vlees bevat een hoog percentage enkel- en meervoudig onverzadigde vetzuren en helpt daarmee het cholesterol laag te houden. Tevens is het rijk aan vitamine B1, B2, B6 en B12.

Na de slacht wordt de 'ham' in een bed van zeezout gelegd en daarna opgehangen in speciale ruimtes om te drogen. Het drogen alleen duurt al zo'n 7 tot 8 maanden. Daarna laat men de 'ham' nog rijpen in ruimtes met een hoge luchtvochtigheid waar een bepaalde microcultuur van schimmels aanwezig is. Meestal gebeurt dat in kelders. Deze stappen van bereiding zorgen voor een specifieke, onovertroffen fijne smaak.

De Jambón Ibérico is verkrijgbaar in diverse uitvoeringen en met verschillende periodes van rijping.

Nieuw bij ons in het assortiment: Ibérico koteletten van de rib en haas.

Pata negra ham

Een Spaanse ham die tot de beste rauwe hamsoorten wordt gerekend. De ham wordt voornamelijk in Zuid-West Spanje geproduceerd. De ham komt van een aan het wild zwijn verwant varken, het Ibérico varken, dat vernoemd is naar zijn zwarte poten (pata negra). Het vele bewegen en het voedsel zorgen ervoor dat het vlees een nootachtige smaak krijgt en dat er vet in het spiervlees wordt opgebouwd. Juist in het vet wordt de smaak geconcentreerd. Na de slacht wordt de ham in een bed van zeezout gelegd en dan opgehangen om te drogen. Het droogproces is langzaam en duurt tot twee jaar, waarna de ham verkocht wordt. Tijdens het drogen verliest de ham ongeveer 35% van het oorspronkelijke gewicht.

Hoe dunner de ham gesneden wordt, hoe fijner de smaak. De ham kan puur gegeten worden, maar ook op (geroosterd) stokbrood dat is ingewreven met knoflook en tomaat. Natuurlijk is de ham uitstekend te combineren met meloen, Spaanse olijven en geitenkaas.

Italiaanse runder cordon bleu

Deze cordon bleu is een runderschnitzel gevuld rundersalami en kaas en weegt circa 120 gram per stuk.
De Italiaanse runder cordon bleu hoeft slechts 6 à 8 minuten gebakken te worden.

Diverse braadsleetjes

  • Biefstuk met mozzarella
  • Biefstuk met brie
  • Biefstuk met roquefort
  • Varkenshaas met brie en rauwe ham

Rijkelijk gevuld met groenten en bijpassende marinade.
Ook verkrijgbaar in lam-, kalf- en kipvariaties.

Vergeten vlees

Bij ons is tevens "vergeten vlees" verkrijgbaar.

  • Longhaas
  • Steak bavette
  • Harinkje
  • Diamanthaas

Sociale Media

Waar kunt u ons vinden