Background

Worstmakerij

In onze worstmakerij produceren wij de lekkerste worsten en vleeswaren. Wij gebruiken daarvoor natuurlijk uitsluitend ons kwaliteits biologisch vlees, verse grondstoffen en specerijen.

De ambachtelijkheid en de smaak van vroeger komen daar absoluut in terug. Alles wat wij maken doen wij met liefde voor het vak.

Wij werken zonder kunstmatige kleur- en smaakstoffen en conserveermiddelen. Onze vleeswaren worden nog op ambachtelijke wijze geproduceerd. Voor onze producten gebruiken wij eigen recepten waarbij wij de kruiden en specerijen volgens eigen receptuur mengen.

Al onze vleeswaren zijn glutenvrij.

Nieuw

  • Runderleverworst van 100% rundvlees
  • Kalfsleverworst van 100% kalfsvlees
  • Kiprookworst
  • Kipknakworst van 100% kip
  • Kipgebraad van 100% kip
  • Kipleverworst van 100% kip
  • Runderpastrami (New York style)
  • Uiengebraad

Droge worstsoorten

  • De Alkmaarse spijker
  • Gedroogde lamsworst
  • Droge worst knoflook
  • Droge worst venkelzaad
  • Droge worst zwarte peper
  • Droge worst truffel
  • Runder droge worst

Toppers

  • Westfriese boerenachterham (volgens oud recept en zwaarder gerookt)
  • Runderrookvlees
  • Kookworst
  • Gebraden gehakt (diverse soorten)
  • Diverse gebraden rollades (rund, kalf
          en lam)
  • Onze befaamde grillworst
  • Kipgrillworst
  • Kipgrillworst met kaas
  • Rookworsten (rund, varken en lam)
  • Pastrami (New York style)
  • Pekelvlees
  • Metworst
  • Pain de provence
  • Ontbijtspek
  • Bacon
  • Gebraden kipfilet
  • Porcetta
  • Ossenworst
  • Alkmaarse spijkers
  • Chorizo

Specialiteiten

  • Ardenner kip boterhamworst
  • Indisch gebraad; lichtgemarineerde
          varkensfricandeau
  • Cranberriegebraad
  • Boerengebraad
  • Runderleverworst
  • Runderham
  • Venkelsalami
  • Huisgemaakte corned beef

Tijdens vakwedstrijden in Amsterdam hebben wij ons rosbief, runderrollade, Provencaalse lamsrollade, cranberrygebraad en zigeunerspek ingestuurd en daarmee prijzen behaald.

Rookworst

  • Runderrookworst
  • Varkensrookworst
  • Lamsrookworst
  • Kiprookworst

Italiaanse vleeswaren specialiteiten

  • Cacciatore
  • Parmaham
  • Venkelsalami
  • Spianata romana
  • Spianata romana pikanto
  • Salami

​​​​​​​

Jambón Ibérico

Alleen hammen van varkens die in hun laatste groeifase uitsluitend met eikels (bellotas) en grassen in en uit de vrije natuur zijn gevoed mogen Jambón Ibérico de Bellota worden genoemd.

De Ibérico varkens worden in het voorjaar gevoed met fris gras. In de zomer krijgen ze meel van een mengsel van gerst en tarwe. En in de herfst, wanneer de eikels van de bomen vallen, krijgt de 'ham' zijn karakteristieke smaak. De varkens eten dan tot 10 kilogram eikels per dag.

Ibérico varkens worden ca. 18 maanden oud en wegen dan 160 tot 180 kilogram. Het vele bewegen en het voedsel zorgen er voor dat het vlees een nootachtige smaak krijgt en dat er vet in het spierweefsel wordt opgebouwd. Juist in het vet wordt de smaak geconcentreerd.
Het vlees bevat een hoog percentage enkel- en meervoudig onverzadigde vetzuren en helpt daarmee het cholesterol laag te houden. Tevens is het rijk aan vitamine B1, B2, B6 en B12.
Na de slacht wordt de 'ham' in een bed van zeezout gelegd en daarna opgehangen in speciale ruimtes om te drogen. Het drogen alleen duurt al zo'n 7 tot 8 maanden.

Daarna laat men de 'ham' nog rijpen in ruimtes met een hoge luchtvochtigheid waar een bepaalde microcultuur van schimmels aanwezig is. Meestal gebeurt dat in kelders. Deze stappen van bereiding zorgen voor een specifieke, onovertroffen fijne smaak.

De Jambón Ibérico is verkrijgbaar in diverse uitvoeringen en met verschillende periodes van rijping.

Sociale Media

Waar kunt u ons vinden

Onze website maakt gebruik van cookies

Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.